زخم بستر

زخم بستر
۲۰ خرداد ۱۳۹۷
master_admin بدون دیدگاه

زخم بستر (Bedsore) به آسیب بافت بدن ( پوست٬ درم٬ اپیدرم و ماهیچه) در اثر ایجاد فشار طولانی مدت بر یک یا چند نقطه از بدن گفته می‌شود. خوابیدن درازمدت در یک وضعیت ثابت، سائیدگی در صندلی یا بستر، استفاده از لگن بیمار به طور نامناسب و یا سائیدگی با ملحفه می‌تواند به بخشی از پوست یا بافت بدن آسیب بزند.

بیماران بستری‌شده یا در حال کما، افراد مفلوج یا متحرک با ویلچیر از جمله افرادی هستند که در معرض خطر ابتلا به زخم بستر قرار دارند.
زخم بستر اغلب در قسمت های استخوانی بدن به وجود می آید چون در این بخش ها فشار بیشتری بر پوست وارد می‌شود و چربی کمتری برای حفاظت از این ناحیه وجود دارد.

روند پیدایش
مرحله اول. رنگِ پوست قرمز شده و با فشار آوردن روی آن نقطه، رنگ آن تغییر نمی‌کند.
مرحله دوم. بخش هایی از سطحِ پوست از بین میرود،چیزی شبیه تاول.
مرحله سوم. نابودی تمامی بافت‌های پوست،در این مرحله زخم باز است.
مرحله چهارم. نابودی تمامی بافت‌های پوست و لایه‌های زیرینِ آن حتی عضلات تا استخوان.

نشانه های عفونی شدن
دردناک شدن اطراف زخم، بد بو شدن زخم، عفونت زرد رنگ یا سبز رنگ ضخیم و تورم در اطراف زخم از علایم و نشانه های عفونی شدن زخم بستر می باشد و تب، گیجی، افزایش ضربان قلب و ضعف جسمانی نیز از علائم انتشارعفونت در بدن می باشد
درمان
درمان این نوع زخم‌ها به مراقبت زیادی نیاز دارد که چندین بخش مهم دارد. در درمان این بیماران تغذیه ، جلوگیری از عفونت (شستشوی زخم باسرم) ،استفاده از لگن بیمار به طور مناسب و تغییر پوزیشن بیمار به صورت مستمر اهمیت زیادی دارد

امروزه از روش های نوینی برای درمان این زخمها استفاده میشود که تاثیر بسزایی در پیشرفت بهبودی آنها دارد که به پانسمان های تخصصی معروف هستند در این روش ها از پانسمان های پیش ساخته‌ای استفاده می شود که دارای نقره یا کربن (برای جلوگیری از عفونت و بوی نامطبوع زخم) ویا مواد معدنی (که در رشد سلولی تاثیر دارند) می‌باشند.

فایل پاور پوینت ضمیمه میباشد

زخم بستر

جهت مشاوره یا پانسمان زخم بستر در منزل با ما تماس بگیرید.

۲۲۷۶۶۰۸۰
۲۲۷۶۶۰۹۰

      © تمامی حقوق سایت برای خدمات پرستاری در منزل نگین اختیاریه محفوظ است.